Om Katrine

Jeg bor og jobber i Ås, Akershus og driver for meg selv innen kunst, litteratur, bilde, tekst og formidling. Min lengste utdannelse er i billedkunst, men jeg har også studert norsk, litteratur og webdesign.

Det er et privilegium – og også en nødvendighet for meg – å kunne variere mellom litt ulike typer oppdrag. Jeg liker å utfordres både på mine kreative og analytiske evner. Derfor arbeider jeg både som skribent, litterær konsulent, litteraturkritiker, grafisk formgiver og billedkunstner. Interessen for det estetiske er en sterk drivkraft for alt jeg gjør, enten jeg jobber med språk og litteratur eller med bilder og design.

Mitt eget kunstneriske univers består gjerne av mystiske, absurde og eventyraktige scener, og jeg arbeider innen teknikker som digital fotomontasje og tegning/mixed media.

Jeg er fast forfatter hos Store norske leksikon, innen kategorier som bokkunst og tegnekunst. I tillegg er jeg litteraturkritiker for Barnebokkritikk.no, og har særlig kompetanse på bildebøker. 

I 2018 ga jeg ut diktsamlingen Middel mot melankoli (e-bok). I 2016 illustrerte jeg bildeboka Innsjøen som gråt. Jeg har også utgitt en kunstkort-kolleksjon med surrealistiske motiv.

MEDLEMSSKAP:  Norske Billedkunstnere, Grafill og Norsk kritikerlag.

Jeg elsker katter!