Om Katrine

Jeg jobber med kunst, litteratur, bilder, tekst og formidling. Min lengste utdannelse er i billedkunst, men jeg har også studert norsk, litteratur og webdesign.

For tiden bor jeg landlig i Ås, der jeg også har mitt hjemmekontor. Jeg driver mitt eget foretak og tar på meg ulike oppdrag, som skribent, manuskonsulent, språkvasker eller formgiver. Selvfølgelig lager jeg også kunst (når jeg får tid – og lyst). Interessen for det estetiske ligger til grunn for alt jeg gjør, enten jeg jobber med språk og litteratur eller med bilder og design.

Mitt eget kunstneriske univers består gjerne av mystiske, absurde og eventyraktige scener, og jeg arbeider innen teknikker som digital fotomontasje og tegning/mixed media.

Jeg er fast forfatter hos Store norske leksikon, innen kategorier som bokkunst og tegnekunst. Iblant er jeg litteraturkritiker for Barnebokkritikk.no, og har særlig kompetanse på bildebøker. 

I 2018 ga jeg ut diktsamlingen Middel mot melankoli (e-bok). I 2016 illustrerte jeg bildeboka Innsjøen som gråt. Jeg har også utgitt en kunstkort-kolleksjon med surrealistiske motiv.

MEDLEMSSKAP:  Norske Billedkunstnere, Grafill og Norsk kritikerlag.

Jeg elsker katter!